Hotel FabescaBoutique Hotel Fabesca ****  satisface cele mai inalte standarde ale turistilor si oamenilor de afaceri deopotriva, oferind o structura unica de cazare in Sovata,  intr-un spatiu privilegiat, ce cultiva o filozofie profund individuala de calatorie.

Indiferent de natura sejurului tau, fie ca este de relaxare sau business, alege sa te bucuri de servicii dedicate tie, facilitati deosebite si confort sporit.

Echipa noastra

Exceptionali prin excelenta!

Aceasta este viziunea noastra si suntem constienti ca serviciile ideale pentru dumneavoastra pot fi realizate doar cu ajutorul oamenilor excelenti. De aceea, ne alegem cu grija colaboratorii in ideea de a va oferi servicii de calitate, experiente unice si maximul de confort.

Scrie-ne cu incredere

 • Statiunea Sovata

  Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscuta la nivel European, înca din anul 1850.  Lacurile cu ape clorurate și sodice - cât și nămolul din ele -  au proprietați terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, in special pentru afecțiunile ginecologice. 

  Inconjurată de dealuri împadurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cat si de Muntele de Sare, statiunea ofera posibilitati excelente si pentru odihna și relaxare.  Clima este subalpina, cu veri racoroase si ierni blânde.

  Lacuri helioterme Sovata

  Lacurile din Sovata sunt renumite atat pentru efectul terapeutic cat si pentru fenomenul de heliotermie.  Deasupra apei sarate, există un strat de apa proaspata provenita din precipitatii.  Acest strat de apa proaspata nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variaza în functie de acumularea caldurii solare în apa sarata.

  Temperatura medie vara (Iulie): 18,5°C

  Temperatura medie iarna (Ianuarie): -3,5°C

  Temperatura în Lacul Ursu (vara): 10-20°C la suprafata | 30-40°C la adancimea de 1m | 40-60°C la adancimea de 1.5m

  Va asteptam cu drag in mijlocul naturii!